Biografie

Anneque Lijnkamp Truyen ( Venlo 1947)

“Al in mijn vroege jeugd werd mijn creatieve aanleg herkend en gestimuleerd. Na periodes met klei en textiele werkvormen vond ik mijn ultieme expressiemiddel in verf en penseel. Nu werk ik voornamelijk met acrylverf op paneel. Ik noem mezelf graag ‘fijnschilder’ want ik schilder op klein formaat en heel gedetailleerd”.

Anneque debuteerde in de jaren zeventig op een groepstentoonstelling met enkele ‘naïeve’ schilderijen. Aangemoedigd door de positieve reacties op dit werk besloot ze om verder te gaan op het pad der naïeve schilderkunst. Sindsdien heeft ze vaak geëxposeerd. Zoals veel schilders in dit genre is Anneque autodidact. In de loop der jaren heeft ze haar techniek voortdurend verfijnd en zo haar werk op een steeds hoger plan weten te brengen.

Een herkenbare eigen stijl

“Mijn werk is heel eigen, en daarom zo herkenbaar. Ik schilder figuratief, in een verhalende stijl. In de keuze van mijn onderwerpen zie je mijn grote liefde voor de natuur en voor de dieren. Met een knipoog naar de kijker schilder ik taferelen waar je om mag glimlachen en dat geldt ook voor de titels die ik mijn schilderijen meegeef”.

Naast het vrije werk schildert Anneque ook in opdracht. Haar werk bevindt zich in particuliere collecties in binnen- en buitenland.

Van diverse schilderijen zijn fotokaarten beschikbaar, te bestellen via deze website.

© 2017 Anneque Lijnkamp Truyen - webdesign Provisual
“ALT”